Güncel Staj DuyurularıTüm Duyurular
MART

Uzakyol Stajı (180 gün) bitiminde staj defterinizle birlikte;

• E-Devlet'ten temin edeceğiniz SGK dökümünüzü,
  • E-Devlet'ten temin edeceğiniz yurt dışı giriş-çıkış tarihlerinizi gösteren belgeyi,
  • Şirket ve gemi onaylı hizmet belgesini,
  • Personel listesini,
  • Staj sicil formunuzu teslim ediniz.

Atölye Stajı (150 iş günü) bitiminde staj defterinizle birlikte;

• E-Devlet'ten temin edeceğiniz SGK dökümünüzü,
  • Staj sicil formunuzu teslim ediniz.

Atölye Stajınızı;

• Birinci ve ikinci sınıf yaz dönemlerinizde,
  • Güz ve bahar yarıyıl dönemleri arasında (Sömestr),
  • YTÜ Staj Esaslarında geçen "Normal yarıyıl içerisinde (Güz ve Bahar) haftada (Cumartesi dahil)en az iki serbest tam iş günü bulunan öğrenciler, öğretim ile birlikte staj yapabilirler." maddesi gereği normal eğitim ile beraber tamamlamanız lehinize olacaktır.

Bunun dışında,

• Atölye Staj Yönetmeliği'nin "Uzakyol Gemi Stajı süresinin 6 ayı geçmesi durumunda en fazla 3 aya kadar olan süre Staj Komisyonu tarafından uygun görülen atölye staj ve/veya stajlarının yerine sayılabilir."maddesi gereği 6 aydan fazla yapılan gemi stajının fazladan olan en fazla 3 ayı atölye stajı yerine sayılabilir.
  •          - Atölye,

- Fizik 2,

- Malzeme ve Gemi Yapı Malzemeleri

- Gemi Makineleri Operasyon ve Bakımı I,

- Gemi Makineleri Operasyon ve Bakımı II derslerini başarı ile geçen öğrencilerin atölye stajlarından 35 gün düşülecektir.

Bölüm Başkanlığı